Mesto Žilina v roku 2013 podporí grantovým systémom šport a kultúru

15.03.2013 Žilina

Žilina 15. 3. 2013 – Žiadatelia o grantové dotácie Mesta Žilina môžu predkladať žiadostí v termíne od 11. marca do 5. apríla. Žiadosť o športové dotácie – podpora športových klubov je možné zaslať do 12. apríla. Pre tento rok vyčlenilo Mesto Žilina na podporu
projektov sumu vo výške 68 000 €. Účelom poskytovania dotácií je podporovať občanov a združenia, ktoré sa podieľajú na živote v meste, ako aj zvýšiť kvalitu kultúrneho a športového života Žilinčanov. Podmienky poskytovania dotácií právnickým a fyzickým
osobám pôsobiacim na území mesta Žilina stanovuje Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Žilina č. 2/2012. Uchádzanie sa o dotácie sa zakladá na voľnej súťaži. 
Grantový systém mesta
Mesto Žilina podporí v tomto roku dotáciami v rámci grantového systému projekty v oblastiach: kultúra (25 000 €) a šport (20 000 €), v celkovej výške 45 000 €. Žiadatelia o grantové dotácie v uvedených oblastiach môžu projekty podávať do 5. apríla 2013.
Mesto upozorňuje žiadateľov v oblasti šport, že v prípade žiadosti na podporu športovej činnosti si uchádzači taktiež vyplnia Žiadosť o grantovú dotáciu mesta Žilina – grantový formulár 2013, ktorú nájdete na stránke www.zilina.sk v časti ÚRAD/Grantový systém mesta.
(www.zilina.sk/userfiles/2013/granty/grantovy_formular_2013.rtf)
Jednotlivé projekty sa hodnotia na základe jasných a zverejnených kritérií odbornými grantovými komisiami, ktoré sú zložené z radov poslancov Mestského zastupiteľstva v Žiline a nezávislých odborníkov. Proces otvárania prijatých obálok bude prístupný aj verejnosti. 
 

Vyberte región